Skriv klar din roman på 1 vecka!

engeltofta-restauranger

Skriv klar din roman på 1 vecka! – unik sommarkurs i exklusiv miljö 3 – 8 juli på Engeltofta Sea Lodge Hotell & Konferens

Kan man skriva klar sin roman på en vecka? Javisst, det handlar bara om att ge sig själv tid. På den här kursen sätter du dig och ditt romanskrivande i centrum under några kreativa sommardagar. När du åker hem på fredagen bär du inte bara med dig en fantastisk upplevelse, du bär även din första roman under armen.

engeltofta-strand

 

 

Innehåll och mål
Många av oss drömmer om att skriva en roman. De flesta stannar vid drömmen eller vid ett antal sidor som blir liggande i en byrålåda. Varför? Därför att vi behöver stöttning och professionell hjälp för att ta ett romanprojekt i hamn. Men den viktigaste faktorn för att få klar en roman är – tid. Vi ger oss sällan den sammanhållande tid ett romanprojekt kräver. På den här intensivkursen får du möjlighet att leva och vistas i ditt romanprojekt under en vecka. Tillsammans med likasinnade sitter du vid havet och skriver och får all den hjälp och handledning du behöver av en erfaren kursledare. Målet är att du på fredagen, vid hemresan, har en färdig roman.

Tid:
Från söndag 3 juli 2016 kl 17 till och med fredag 8 juli 2016 kl 13. Lektionstid söndag 17-21, måndag-torsdag 9-18, fredag 9-13.

Pris
8 500 kr inkl. boende i exklusiva Sea Lodge med helpension

Plats
Engeltofta Sea Lodge Hotell & Konferens vid kusten, en halv mil utanför Gävle, med badstrand mot havet, pool, båtbrygga, restaurang, minigolf och promenadstråk.
För mer info se www.engeltofta.se

engeltofta-sea-lodge

Mat och logi
Boendet består av delad (på två) Sea Lodge vars 57 kvm innefattar tre sovrum, två badrum, vardagsrum och komplett kök – allt i absolut toppskick! Till varje Lodge hör också två uteplatser med havsutsikt. Bredbandsuppkoppling med snabb trådlös access till internet. Flatscreen TV. Sänglinne och handdukar ingår.

Frukost, lunch (inkl. salladsbord, måltidsdryck o kaffe) och tvårätters middag (inkl. måltidsdryck) äter gruppen gemensamt i anläggningens restaurang/matsal.

Under kursen kommer gruppen att ha tillgång till väl utrustad konferenslokal i huvudbyggnaden, där godis, frukt och vatten alltid är nära till hands. Gratis trådlöst nätverk finns självklart!

Förkunskaper
Du bör ha skrivit en del på din roman. Hur långt var och en kommer beror på hur mycket man skrivit innan och hur snabbt/mycket man skriver under kursens gång.

Förberedelser och kursmaterial.
Några veckor före kursstart får du vissa nycklar för romanarbetet (föreläsningar och tips) sända till dig av kursledaren, för att du ska bekanta dig med termer och tankesätt som används under kursen. Det är bra om du skickar utdrag från din roman (max 50 sidor) till kursledaren före kursstart, så att han kan sätta sig in i ditt romanprojekt tills du anländer. Skriver du noveller går det också bra förstås.

Upplägg.
Gruppen ses kl 17 på söndagen för att äta middag ihop samt få en introduktion till romanskrivandets grunder och veckans upplägg. Måndag till och med fredag ägnas åt enskilt skrivande, varvat med problemlösning med fokus på var och ens romanprojekt. Då och då bryts det för lunch, middag och korta inspirationsföreläsningar och samtal kring diverse skrivarproblem och lösningar. På avresedagen görs en avstämning av var och ens romanprojekt. Avslutningsvis en gemensam lunch.

Kursledare.
Hans Carstensen, författare och pedagog. Har lett skrivarkurser i tjugo år och sett flera av kursdeltagarna bli publicerade. Hans har bland annat publicerat tre egna romaner och vunnit nationella priser som dramatiker och komiker. Berättarpodden Storytalk om berättandets hantverk görs också av Hans. Här kan du lyssna på intervjuer med författare, förläggare, journalister med flera.

Bra att veta
Du behöver ha med egen dator med möjlighet att koppla upp mot trådlöst nätverk (gratis trådlöst nätverk finns på plats). Har du önskemål om specialkost (vegetariskt, laktosfritt, glutenfritt, religionskost mm) – meddela detta vid anmälan. Tillgång till fri parkering. Bra bussförbindelser finns.

OBS! Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 1 juni 2016

Anmäl dig här!